Feed on
Posts
Comments

Lige om lidt ytrer jeg en holdning, som – såfremt sætningen var at læse i en avis – ville få det halve af landets feminister helt op i det røde felt og anklage mig for forræderi mod mit eget køn. Så jeg vælger at skrive det her fordi jeg ikke har så mange læsere, og fordi jeg er en konfliktsky kælling.

Jeg er bare nødt til at få luft. Nogen gange bliver jeg nemlig bare så træt. Det ville være nærliggende at skrive det på min Facebook fordi mit behov for denne meningstilkendegivelse er affødt af en Facebook-vens ytring. Der er dog nogle ret feministiske kvinder iblandt, så jeg orker ikke at starte 3. verdenskrig på min væg.

Her er så den sprængfarlige holdning:

Betonfeministerne kan blive deres eget køns værste fjende i kampen for ligestilling, fordi kampen bliver så fanatisk, at de kommer til at undertrykke deres eget køn.

Det er så nu, at jeg skal skynde mig at slå fast overfor betonfeministerne: Jo, jeg går ind for ligestilling! Så længe den giver mening!

Årsagen til, at jeg nu trænger til luft, er denne annonce:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=519347444852208&set=a.446454795474807.1073741828.412101435576810&type=1&theater

Eller det er jo ikke selve annoncen, der giver mig et vist luftbehov, men derimod nogle feministiske reaktioner på annoncen.

En af reaktionerne var, at firmaet skulle skamme sig fordi de sætter kvinder i bås. Og igen blev ordet “ligestilling” lige skudt ind. Firmaet skulle have formuleret det som et begynderkursus for både mænd og kvinder.

Og SÅ er det, at jeg bliver en lille smule træt.

Nuvel, man kan måske diskutere om udtrykket “slut med at spille jomfru i nød” er velvalgt, men fred være nu med det.

MEN – når diskussionen opstår fordi firmaet tilbyder et kursus kun for kvinder, så er det jeg tænker:

STOP NU!

Jeg kender sgu mange kvinder, der ikke ved ret meget om biler. Jeg kender også kvinder, der faktisk ved noget om biler. Jeg er bare ikke en af dem. Hvis jeg har lyst til at lære noget om biler, så ville jeg personligt foretrække et kursus kun for kvinder.

Det KUNNE jo være, at firmaet faktisk har fået så mange efterspørgsler fra kvinder, at det er kvindernes egne behov der ligger til grund for at firmaet faktisk udbyder dette kursus.

Og opfyldelsen af dette behov, skal en flok betonfeminister sgu ikke forhindre i ligestillingens navn.

Det er i sådanne situationer, at jeg mener, at de kommer til at undertrykke deres eget køn.

Hvorfor denne, i mine øjne, fuldstændig absurde angst for at gøre forskel på kvinder og mænd?

Der ER forskel på køn. Der ER forskel på kønnenes interesser. Der er OGSÅ ligheder.

Og hvis nogle kvinder har lyst til at deltage i et bilkursus sammen med mænd, så er der rig mulighed for det. Hvis nogle kvinder kun vil deltage sammen med andre kvinder, så er der også mulighed for det.

Men det må kvinderne ikke.

Siger kvinderne.

Jamen????

Måske er det bare mig, der er helt galt afmarcheret her??

 

 

2 Responses to “Ligestillingsfanatisme”

  1. Line42 siger:

    Ligestilling er efterhånden blevet til at kvinder skal være mænd. Og det er jeg pissetræt af. Hvorfor ikke kalde det lige muligheder? Hvorfor skal vi opfylde et eller andet antal kvoter på direktionsgangene eller i bestyrelserne, i en verden, der er mandeskabt og som henvender sig til mænd? Hvorfor er det ikke okay at arbejde på deltid mens børnene er små? Hvorfor er arbejdsmarkedet indrettet kun efter mandens biologiske behov? Hvorfor skal kvinder partout undertrykke deres biologi i jagten på den hellige ligestilling?

  2. Justwondering siger:

    Jeg er imod kvoter. Jeg vil ikke vælges til en stilling/post pga mit køn, men fordi jeg har kompetencerne! Hvis mit køn i nogle tilfælde er en kompetence i sig selv til selve jobbets udførelse, så fin nok, men valget skulle ikke være faldet på mig fordi kvoten af mænd er opbrugt i fx en bestyrelse.

    De kvinder jeg hentyder til, betonfeministerne, vil ikke acceptere, at nogle kvinder ikke ønsker at færdes i den verden som de kæmper så meget for at komme til at være en del af. Og det kan pisse mig af. Det er der jeg synes det kammer over i fanatisme – når kvinder undertrykker andre kvinders frihed til selv at vælge!

Leave a Reply