Feed on
Posts
Comments

Jeg er i gang med en større oprydningsproces i JW-land.

Denne (røvsyge) proces skal gerne give mere luft og ro i stuen, og gøre plads til en endnu ikke indkøbt cykel i mit pulterrum (fordi jeg ikke vil have en ny cykel til at stå udenfor i det åbne skur, og vælte rundt mellem de andre cykler).

Tænk at have en cykel, der ikke skal til læge med mange og korte mellemrum ligesom den nuværende skal. Det er og har sgu været dyrt i medicinomkostninger. Hvis så bare den led af hypokondri, så det var nok med en lille placebo-nus-nus, men næh nej – det er reelle og behandlingskrævende diagnoser den har haft hver gang. Jeg har nu brugt ligeså mange penge på reparationer som jeg i sin tid betalte for cyklen.

Trods mine mange flytninger de seneste år, hvor jeg hver gang har været god til at smide ud, så er det utroligt, hvad jeg gemmer på. Jeg har været hård i dag. Åbnede nogle kasser, kastede et hurtigt blik ned i dem og skyndte mig at kassere uden at tjekke hele indholdet. Der var ikke plads til alt for mange følelser, for hvis de først tager over, så får jeg ikke noget smidt ud. Tror jeg er en rigtig “hvis nu”-type, der har svært ved at give slip.

En ting havde jeg dog kasseret, men efter en telefonsamtale med en veninde, hvor vi talte om det at have svært ved at smide ud, og hvor jeg nævnte denne ting, kunne jeg pludselig ikke nænne at smide den ud. Tingen er lavet af ler af lille JW, og ligner en krydsning mellem en trist gris, et pindsvin og en (fladmast) blomst. Den er sød på et ret kikset måde. Eller kikset på en sød måde. Nu har jeg reddet den op af posen med smid-ud-ting, og nu står den på mit spisebord til ingen nytte.

Jeg har også gang i en lettere omstrukturering på det mentale plan. Som jeg før har nævnt, så vil jeg fokusere på den gode tone fordi jeg synes at debattonen i samfundet generelt er blevet skinger og alt, alt for negativ. Og jeg vil vælge mine kampe med omhu. Jeg har det med at vælge ret mange kampe. Så hidser jeg mig op fordi jeg ikke lige får sagt fra (eller til), og det kan så rumstere og suge energi i unødig lang tid.

Men det der med at give slip er så åbenbart også svært på dét punkt. Og nogen gange skal man også bare ha’ lov at give los. God tone er bedst, men alt med måde. Und so weiter…

Nå, men som belønning for mine bestræbelser i dag gav jeg mig selv lov til at købe slik, da jeg var i Netto for at handle nogle ellers meget fornuftige varer.

Vi står en kødrand af mennesker i en lang kø ved kassen. Efter et stykket tid åbnes endelig kassen ved siden af, så den lange kø kan spredes. Fandeme om ikke en røvkælling så lige ser sit snit til at smutte foran mig og alle andre i den røvlange kø. Det er satanedme dårlig stil og mangel på god opførsel, og er der noget jeg ikke kan med, så er det det.

“Hov, går du bare foran i køen?”

“Nej, det gør jeg ikke. De åbner en ny kasse, og så stiller jeg mig kø”. Uuuuf, bare hende arrogante tonefald får mit pis i kog.

“Nå, er det nu den måde det foregår på?”

“Ja, det er det”

Hele vejen hjem gik jeg og bandede, og kaldte hende alle mulige grimme ting.

Da jeg så sad hjemme i stuen og åd forkælelsesslik, tænkte jeg “Let it go! Det er sgu ikke så vigtigt”. Normalt, ville jeg alligevel aldrig have sagt noget fordi jeg er alt for konfliktsky. Jeg lader mig jo kun gå på af det fordi jeg mødte modstand, da jeg for engang skyld protesterede (og så fordi jeg er en principrytter af rang). Okay, hvis jeg ikke havde sagt noget var det sådan noget jeg kunne ligge og skælde ud over, når jeg egentlig skulle sove. Det håber jeg så, at jeg slipper for at gøre i nat. Skælde ud, altså….

Anyway, lad mig slutte dagen af med en lille optursliste:

 • Dagen er blevet  36 minutter længere
 • Jeg løb 5 km i går
 • Skal løbe i morgen
 • Hvor jeg i øvrigt har taget en feriedag
 • Og hvor jeg skal spise brunch med ex-kollega jeg ikke har set længe
 • Tirsdag er det tid til bio & sushi
 • Har lyttet til mere musik de sidste dage end jeg har gjort i flere måneder – takket være Spotify som jeg endelig tog mig sammen til at lære at kende. Mine 250+ cd’er står og lider en stille død og har gjort det meget, meget længe. Jeg, der ellers plejede at lytte til musik hele tiden, er faldet helt af på den. Indtil nu…

12 Responses to “Oprydning og kælling”

 1. Ih, sådan noget med folk, der lige pludselig smutter ud af en lang kø for at stille sig hen som den første ved kasse, der åbner – kan også få mit pis i kog. For det meste lader jeg det bare passere. Gider ikke bruge energi på at hidse mig og kæmpe for retfærdighed; men som du så rigtigt skriver, man risikerer, at man ligger og skælder ud i stedet for at få sin nattesøvn. Fordi man synes, man skulle have sagt noget…

  Det ser da forresten ud til, at der er opstået en hel oprydningsepiidemi rundt om hos de danske bloggere for tiden 🙂

 2. Justwondering siger:

  Jeg ville have haft mere forståelse, hvis hun faktisk havde stået i en kø, men det der fik mit pis i kog var, at hun ikke havde stået i kø, men kom direkte fra “hylderne til kassen” og bare sprang hele den lange over. Nogen gange burde man (jeg) bare vise mere overskud og tænke, at personer som hende ikke selv kan gøre for det. De er bare dårlig opdraget. Men det er svært for sådan en principrytter som mig 😉

  Åh ja, blopoprydning. Det er skønt at være vidne til, at flere og flere dukker op. Det glæder mig meget 🙂

 3. Line42 siger:

  Huha, håber ikke jeg uforvarende kommer til at sjoske ind foran i køen med en af jer stående der på spring… 😉 Men ja. Jeg lægger også mærke til hvis andre gør det, og forsøger at indprente mig selv at det er helt okay – jeg dør ikke, og de var bare heldige den dag.

  Hvordan går oprydningen? Og den nye cykel?

  Og så kender jeg bare godt det der med alle CD’erne, der står og samler støv i en kasse i skunken. Og jeg, der også plejede at lytte til en masse. Måske skulle jeg tjekke det der Spotify ud…

 4. Justwondering siger:

  Haha…nu er der altså forskel på, om det sker uforvarende eller med fuldt overlæg, hvor tanken er “Jeg er sgu da ligeglad med om de andre 10 i køen har stået og ventet og ventet – jeg springer sgu lige dem alle sammen over fordi jeg er mere vigtig end de er” ;-). Det var hele denne attitude, der fik mig op i det røde felt.
  Noget siger mig, at du – hvis du havde travlt og skulle nå noget – ville spørge sødt om du ikke lige måtte komme foran (sådan noget ville jeg i øvrigt aldrig svare nej til).

  Ang. oprydning, så er der nu plads til en NY CYKEL 🙂 Næste store udfordring er så at finde ud af, hvilken salgs jeg vil have. Synes det er svært fordi jeg har så mange forskellige behov den skal kunne opfylde.

  Jeg er blevet ret glad for Spotify. Det er så nemt. Jeg overvejer om jeg skal kopiere alle cd’ere over på et eller andet medie, så jeg kan afspille dem derfra. Så kan jeg jo gemme cd’erne væk go få endnu mere plads i min stue.

 5. Birgitte B siger:

  Ih, jeg har også en kælder der trænger (virkelig meget) til en oprydning. Kommer du forbi og ordner den også? 😉

 6. Justwondering siger:

  Birgitte – uha og desværre – den hænger du altså selv på. Det var sååååå kedeligt at rydde op 😉

 7. linesklumme siger:

  Hahaha – nyt koncept for blogtræf coming up: hjælpe-bytte-børs! Vi mødes hos Birgitte og rydder kælder, dernæst hos Brownien og ordner have, så hos JW til pulterkammerfest und so weiter… Glæder mig til I kommer til havefest i min have 😆

 8. Justwondering siger:

  Suuuuuper god ide, Line! 😀
  Vi skal i hvert fald blogtræffe i løbet af 2013. Enten på den ene eller den anden måde 🙂

 9. milady siger:

  Jaaaah. Blogtræf hos Line. jeg melder mig gerne til at komme og hjælpe med at rydde op og hvad hun nu gerne vil have ordnet 🙂

 10. Morsdilemma siger:

  Wuuhuu…. Blogtræf, så er jeg frisk… Gider bare ikke rydde op, men jeg vil gerne grave have…

 11. Line42 siger:

  I skal være så hjerteligt velkomne! Når det bliver lidt varmere i vejret, så holder vi havefest & sushitræf 😀

 12. Birgitte B siger:

  Jeg HAR nok ordnet kælderen inden sommer (tror snart ikke døren kan åbne mere)! Nå! 😉
  Men er frisk på blog-træf 🙂 som altid…

Leave a Reply